Το Κτήμα Παπαστάθη είναι αφοσιωμένο στην τελειοποίηση της τέχνης της καλλιέργειας φιστικόδεντρων ενώ ταυτόχρονα κάνει σταθερά και ανοδικά βήματα στον τομέα επεξεργασίας και εμπορίας του προϊόντος.  

Το προϊόν μας καλλιεργείται σε ιδιόκτητες εκτάσεις, επεξεργάζεται και ψήνεται στις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις και τελικά διατίθεται στο κατάστημα μας αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα (delicatessen) σε όλη την επικρατεί της Ελλάδος.

Η Καλλιέργειά μας:

Εκτείνεται σε αγροκτήματα συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων στα Δ.Δ.Δέντρων-Ναρθακίου του Δήμου Φαρσάλων στο νομό Λάρισας και στο Δ.Δ.Θαυμακού του Δήμου Δομοκού στο νομό Φθιώτιδος, με φυστικόδεντρα δύο ποικιλιών της κλασσικής Αιγινίτικης ποικιλίας και της ποικιλίας pontikis, με πιο ευγενή κατά την γνώμη μας χαρακτηριστικά.

Το προϊόν:

Το κελυφωτό φιστίκι του κτήματος Παπαστάθη είναι προιόν ταυτότητας της Θεσσαλικής και Φθιωτικής γής, καρπός των 7500 φιστικόδεντρων. Το συγκεκριμμένο προιόν είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πληθώρας παραγόντων που δίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το καθιστούν ακαταμάχητο. Τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής καθώς και οι σχολαστικές γεωργικές φροντίδες με τις απαιτητικές διαχειριστικές προδιαγραφές καταλήγουν στο προιόν που περιγράφεται.Οι αναλύσεις εδάφους σε συνδυασμό με αυτές της φυλλοδιάγνωσης, είναι τα εργαλεία επικοινωνίας με τα δέντρα ,ώστε να τους εξασφαλίζεται ένα γόνιμο θρεπτικό περιβάλλον. Καλλιεργώντας με αυστηρούς κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο εγκεκριμμένες και επιτρεπόμενες φυτοπροστατευτικές ουσίες κάτω από την ελληνική και ευρωπαική νομοθεσία, ελέγχοντας κάθε παρτίδα, σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας ,από το δέντρο έως τον ράφι σε κρίσιμες παραμέτρους για την ύπαρξη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων,την ανίχνευση αφλατοξινών και τη γευστική πληρότητα του καρπού παράγουμε υπερήφανα ένα ελληνικό προιόν. Καλλιεργείται σε δύο γειτιάζουσες περιοχές αλλά διαφορετικών νομαρχιακών και περιφερειακών ενοτήτων, αλλά με ανάλογες ξηροθερμικές συνθήκες ,χαμηλή υγρασία ,υψόμετρο, και ευεργετικό άνεμο.

Γιατί Εμείς και όχι οι άλλοι;

 • Το επίπεδο μόρφωσης, εκτός από την εξυπηρέτηση της καλλιέργειας συμβάλει σε σωστές και έγκυρες συνεννοήσεις.

 • Υπάρχει συνείδηση στη σταθερή ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων.

 • Η επιδίωξη για είσοδο σε μεγαλύτερες αγορές λιανικής είναι ο επόμενος στόχος μας.

 • Η εμπλοκή μας με το αντικείμενο, μας έχει δώσει γνωριμίες και συνεργασίες και με πολλούς άλλους καλλιεργητές ακρόδρυων της Θεσσαλίας.

 • Θα είμαστε εμείς οι συγκεκριμένοι ΘΕΣΣΑΛΟΙ παραγωγοί κελυφωτού φιστικιού -ίδιοι κάθε χρόνο -με σταθερή ποιότητα.

Γιατί τα προϊόντα μας και όχι άλλα;

 • Καλλιεργούμε με όλους τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής.

 • Το προιόν είναι από συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα της χώρας με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες καλλιέργειας, ίδιες ποικιλίες, ίδια φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, καλλιεργητικές και μεταποιητικές τεχνικές που εξασφαλίζουν ένα άριστο προϊόν.

 • Xρήση εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών ουσιών από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, προμηθευμένα από τοπικά καταστήματα γεωργικών εφοδίων (βλέπε παράνομες εισαγωγές και χρήσεις αμφιβόλων ουσιών).

 • Κάθε παρτίδα συνοδεύεται από πιστοποιητικό ελέγχου υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων και αφλατοξινών και φυσικά διαθρεπτικής αξίας κ.ά.

Το προϊόν μας διατίθεται σε συσκευασίες:

 • των 120g, 250g, σε πλαστικό σκαφάκι με τροποποιημένη ατμόσφαιρα.

 • σε περιέκτη προπυλενίου με θερμοκόληση σε ποσότητες των 80g, 150g, 250g και 450g

 • σε σάκο των 25Kg (χοντρική πώληση).

 
 
 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ:

Ο Γιάννης Παπαστάθης ή Παπασταθόπουλος ( μπάρμπα γιάννης) αγρότης με καταγωγή ρουμελιώτικη γεννημένος το 1872 , μεγάλωσε την οικογένειά του αποτελούμενη από 8 παιδιά στο Θαυμακό-Δομοκού του νομού Φθιώτιδας καλλιεργώντας τη λιγοστή γή που του επέτρεπαν οι δυνατότητες της εποχής. Ευτύχησε να γεράσει με την οικογένεια του γιού του Θανάση Παπασταθόπουλου στο Βόλο, ο οποίος με την εργατικότητα και ενεργητικότητα που τον διέκριναν θεμελίωσε μια σημαντική ιδιόκτητη γεωργική εκμετάλλευση σε αροτριαίες καλλιέργειες. Μεγάλωσε και σπούδασε τρία παιδιά (φυσικό, γιατρό, πολιτικό μηχανικό). Μετά τον θάνατό του ο γιός του Ιωάννης (πολιτικός μηχανικός), παρόλο που συνέχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε αλλά αύξησε την πατρική περιουσία, αξιοποιώντας την ταυτόχρονα, τιμώντας τη γνήσια αγάπη των προγόνων του για τη γή που τον μεγάλωσε και τον έθρεψε. Γαλουχημένος σε αξίες και αρετές, εγκατέστησε το πρώτο του περιβόλι με φιστικιές στο χωριό Δέντρα – Φαρσάλων του νομού Λάρισας ,με έκταση τα 120 στρέμματα. Παράλληλα ξεκίνησε και την φύτευση νέων περιβολιών στο Θαυμακό Φθιώτιδος που μετά την ολοκλήρωση του τριετούς σχεδίου ανάπτυξης το 2014  θα αριθμεί στη περιοχή αυτή τα 180 στρέμματα. Έχει άξιους βοηθούς- συνεργάτες τους τρείς γιούς του Θανάση, Παναγιώτη και Θεοφάνη. Ακούραστοι εργάτες και αφεντικά ταυτόχρονα, ο μεν Παναγιώτης γεωπόνος ο δε Θανάσης τεχνολόγος τροφίμων έχουν γνώση και επίγνωση όχι μόνο της καλλιέργειας αλλά και της ποιότητας και ασφάλειας του παραγόμενου προιόντος. Ακολουθώντας πρακτικές ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας σύμφωνα με τα πρότυπα Αgro , και πρακτικές επεξεργασίας του προιόντος σύμφωνα με το ISO 22000, εφαρμόζοντας τις επιστημονικές δικές τους γνώσεις και με την εμπειρία του πατέρα τους, εγγυώνται ένα τελικό προιόν ποιοτικό, γευστικό, ασφαλές για το καταναλωτικό κοινό, αντάξιο των προσδοκιών ενός γνήσιου Ελληνικού καρπού ,και μιας απαιτητικής οικογένειας που έχει θέσει υψηλές προδιαγραφές στην επαγγελματική της δραστηριοποίηση.

 

ourstory1
ourstory

κεντρικά

 

η γη μας

 
 


Διεύθυνση κεντρικού καταστήματος
Αγίου Δημητρίου 36-38
Βόλος, 38222
Τηλ: +30 2421045888
Fax:+30 2421034129
email: info@fistiki.gr
website: www.fistiki.gr
 
 
 
 
 
 
 
Θαυμακός-Δομοκός
 
 
 
 
Δέντρα Φαρσάλων