Η Καλλιέργειά μας:

Εκτείνεται σε αγροκτήματα συνολικής έκτασης 300 στρεμμάτων στα Δ.Δ.Δέντρων-Ναρθακίου του Δήμου Φαρσάλων στο νομό Λάρισας και στο Δ.Δ.Θαυμακού του Δήμου Δομοκού στο νομό Φθιώτιδος, με φυστικόδεντρα δύο ποικιλιών της κλασσικής Αιγινίτικης ποικιλίας και της ποικιλίας pontikis, με πιο ευγενή κατά την γνώμη μας χαρακτηριστικά.

Το προϊόν:

Το κελυφωτό φιστίκι του κτήματος Παπαστάθη είναι προιόν ταυτότητας της Θεσσαλικής και Φθιωτικής γής, καρπός των 7500 φιστικόδεντρων. Το συγκεκριμμένο προιόν είναι αποτέλεσμα συνδυασμού πληθώρας παραγόντων που δίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το καθιστούν ακαταμάχητο. Τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής καθώς και οι σχολαστικές γεωργικές φροντίδες με τις απαιτητικές διαχειριστικές προδιαγραφές καταλήγουν στο προιόν που περιγράφεται.Οι αναλύσεις εδάφους σε συνδυασμό με αυτές της φυλλοδιάγνωσης, είναι τα εργαλεία επικοινωνίας με τα δέντρα ,ώστε να τους εξασφαλίζεται ένα γόνιμο θρεπτικό περιβάλλον. Καλλιεργώντας με αυστηρούς κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο εγκεκριμμένες και επιτρεπόμενες φυτοπροστατευτικές ουσίες κάτω από την ελληνική και ευρωπαική νομοθεσία, ελέγχοντας κάθε παρτίδα, σε κάθε φάση της παραγωγικής διαδικασίας ,από το δέντρο έως τον ράφι σε κρίσιμες παραμέτρους για την ύπαρξη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων,την ανίχνευση αφλατοξινών και τη γευστική πληρότητα του καρπού παράγουμε υπερήφανα ένα ελληνικό προιόν. Καλλιεργείται σε δύο γειτιάζουσες περιοχές αλλά διαφορετικών νομαρχιακών και περιφερειακών ενοτήτων, αλλά με ανάλογες ξηροθερμικές συνθήκες ,χαμηλή υγρασία ,υψόμετρο, και ευεργετικό άνεμο.

Γιατί Εμείς και όχι οι άλλοι;

  • Το επίπεδο μόρφωσης, εκτός από την εξυπηρέτηση της καλλιέργειας συμβάλει σε σωστές και έγκυρες συνεννοήσεις.

  • Υπάρχει συνείδηση στη σταθερή ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων.

  • Η επιδίωξη για είσοδο σε μεγαλύτερες αγορές λιανικής είναι ο επόμενος στόχος μας.

  • Η εμπλοκή μας με το αντικείμενο, μας έχει δώσει γνωριμίες και συνεργασίες και με πολλούς άλλους καλλιεργητές ακρόδρυων της Θεσσαλίας.

  • Θα είμαστε εμείς οι συγκεκριμένοι ΘΕΣΣΑΛΟΙ παραγωγοί κελυφωτού φιστικιού -ίδιοι κάθε χρόνο -με σταθερή ποιότητα.

Γιατί τα προϊόντα μας και όχι άλλα;

  • Καλλιεργούμε με όλους τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής.

  • Το προιόν είναι από συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα της χώρας με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες καλλιέργειας, ίδιες ποικιλίες, ίδια φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, καλλιεργητικές και μεταποιητικές τεχνικές που εξασφαλίζουν ένα άριστο προϊόν.

  • Xρήση εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών ουσιών από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, προμηθευμένα από τοπικά καταστήματα γεωργικών εφοδίων (βλέπε παράνομες εισαγωγές και χρήσεις αμφιβόλων ουσιών).

  • Κάθε παρτίδα συνοδεύεται από πιστοποιητικό ελέγχου υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων και αφλατοξινών και φυσικά διαθρεπτικής αξίας κ.ά.